Tittike receptjei...:]

Az ember nem olyan, mint a Képen az arca, mert a Szíve és a lelke nem lehet rajta." "Életünket úgy kell élnünk, hogy sem magunknak, sem másokna n...

Babgulyás

Hozzávalók:  

- 25 dkg szárazbab

- 60 dkg marhalábszár vagy lapocka

- 3-4 ek. étolaj

- 1 kk. fokhagymakrém     

- 1-1 csapott ek. pirospaprika, Piros Arany, pörköltízesítő- és  gulyáskrém

- 1 db paradicsom

- 1 db zöltpaprika

- 20 dkg vegyes zöldség

-  só

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. a húst 1 cm-es darabokra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a vöröshagyma- és a fokhagymakrémet. Hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, majd a tűről levéve a pirospaprikát belekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Ízesítjük a Piros Aranyal, a pörköltízesítő- és gulyáskrémmel, egy kis víz hozzáadásával kis lángon pároljuk. A leszűrt babot és a kockára vágott vegyes zöldséget a húshoz keverjük, felengedjük annyi vízzel, amennyi levet szeretnénk, és teljesen puhára főzzük. Csipetkét szaggathatunk bele.


Babkrémleves

Hozzávalók:

- 2 dl fehér gyöngybab

- 2 db sárgarépa

- 2 db vöröshagyma

- 2 kk. őrölt bors

- 1 dl étolaj

- só

Elkészítés:

Az előző nap beáztatott babot puhára főzzük, a sárgarépát és a hagymát kevés olajon puhára pároljuk. A bab a sárgarépával és a hagymával pépesre turmixoljuk. 4 dl vizet adjunk hozzá. A pépet visszaöntjük a babra, felforraljuk, majd elkeverjük benne a borsot.


Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

- 50 dkg brokkoli

- 30 dkg burgonya

- 1 fej hagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 ek. napraforgóolaj

- 1 húsleveskocka

- 2 dl tej vagy tejszín

- só, őrölt bors

- 10 dkg edami sajt

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli meg nem puhult. Ekkor turmixba szedjük, pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és a tejjel vagy tejszínnel felforraljuk. Hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, olvadni hagyjuk. Tálaláskor a maradék sajttal meghintjük, pirított kenyérkockával vagy ropogós friss kenyérrel kínáljuk.


Éjféli korhelyleves

Hozzávalók:

- 25 dkg savanyú káposzta

- 25 dkg fagyasztott zöldbab

- 1 szál füstölt kolbász

- 3-4 dl savanyú káposzta- vagy uborkalé

- 2 dl tejföl

- 1 kis fej vöröshagyma

- 2 ek. étolaj

- 1 ek. liszt

- 1 babérlevél

- 1 teáskanál pirospaprika

- ételízesítő

- őrölt bors

- cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra meélt savanyú káposztát és fedő alatt néhány percig pároljuk. Ezután felönjük a káposztalevével és annyi vízzel, hogy legalább 1 liter legyen. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majd babérlevéllel együtt kb. 10 percig főzzük. belekarikázzuk a bőrétől megfosztott kolbászt, hozzáadjuk a fagyos zöldbabot, és készre főzzük. Besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel, még egyszer felforrajuk. Ízlés szerint csipetnyi cukorral szelídíthetjük.


Erdélyi tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

- 1/2 kg csirkeaprólék

- 2 szál fehérrépa

- 1 szál sárgarépa

- 2 dl tejföl

- 1 ek. liszt

- 1 db zöldpaprika

- 1 marék zöldborsó

- 2 szál zellerlevél

- 1 cs petrezselyem

- 1 kis fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 kk. szárított tárkony

- 1 ek. ételízesítő

- kevés olaj

- só

- őrölt bors

Elkészítés:

Kevés olajban üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a felaprózott leveszöldséget és a csirekeaprólékot. Tovább pároljuk, majd felengedjük 2 liter hideg vízzel. Beletesszük aa megmosott borsót, a zellerleveleket, a petrezselymet, a zöldpaprikát. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, és alacsony lángon készre főzzük. Végül besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel, még egyszer felforraljuk. A tetejét meghintjük tárkonnyal és petrezselyemel tálaljuk.


Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

- 4 nagyobb gerezd fokhagyma

- 5 dkg vaj vagy margarin

- araszniy póréhagyma

- 2 db húsleveskocka

- 2 dl tejszín vagy tej

- 2 csapott ek. liszt

- fél cs. petrezselyem

- só

- őrölt fehérbors

A tálaláshoz:

- 4 kisebb rozscipó

-pirítós kenyér

Elkészítés:

A margarinon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük a borssal és ha szükséges sóval, végül besűrítjük és a tejben elkevert liszttel. Még egyszer felforraljuk.









Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 1
Havi: 1
Össz.: 1 307

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Tittike receptjei...:] - © 2008 - 2025 - tittikeereceptjei.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »